‘Klaar voor de snelheid van glasvezel?’

Weserve is sinds 2003 actief in de markt voor webhosting. Bij Weserve kun je terecht voor alles wat met hosting te maken heeft . Weserve beheert een eigen netwerk en hardware vanuit drie datacenters, verdeeld over Nederland. Men beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Ook beheert Weserve zelf het Cogas FttO glasvezel netwerk in Twente.

Weserve beschikt over een eigen NOC (Network Operation Center), gevestigd in Hengelo. Vanuit hier worden alle diensten gemonsterd en beheerd. Bij een eventuele storing of uitval worden medewerkers direct op de hoogte gesteld via een e-mail, telefoon of sms-notifiactie. Begonnen als webhosting provider werd in de loop van de jaren de dienstverlening uitgebreid. Van daaruit is Weserve uitgegroeid tot Internet Service Provider.

Glasvezel sinds 2011
“Sinds 2011 bieden we glasvezel aan en beheren we in Nederland verschillende glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen”, aldus Gert-Jan Harbers van Weserve. “We leveren onze diensten over verschillende netwerken in ons land. Onze vestiging in Hengelo is te verklaren uit het feit dat daar destijds de aanleg van glasvezel is begonnen in het buitengebied. We zijn de zakelijke klant van dienst met een compleet aanbod op glasvezelnetwerk. Op dezelfde manier bieden we ook passende oplossingen voor vakantieparken, campings, hotels of bedrijventerreinen.”

“De klant vraagt, wij draaien. Onze kracht zit in het feit dat we ook de grootste zakelijke afnemer kunnen bedienen; dat geldt niet voor elke provider. Hoe verloopt het: de bestelling wordt ingediend bij Weserve; u ontvangt een bevestiging van het gekozen pakket; Weserve neemt contact op om een installatieafspraak te maken; tijdens de installatie wordt de apparatuur geplaatst en worden de diensten geactiveerd.

Lokale partners
Bij internet biedt Weserve uiteenlopende snelheden. “Door de inrichting van onder andere ons netwerk kunnen wij hoge uptimes garanderen. Zakelijke gebruikers moeten over een betere router beschikken dan particuliere gebruikers. Dat heeft onder meer te maken met de vraag naar capaciteit door eigen servers en draadloze connectiviteit in huis of woning. Weserve levert standaard geen router, maar werkt samen met ict-partners uit de regio. Zij kunnen het beste advies leveren.”

Het werken met lokale partners heeft volgens Gert-Jan Harbers het onmiskenbare voordeel dat de service daardoor op een hoog niveau ligt. Los daarvan is Weserve dagelijks bereikbaar: er is een 24/7 helpdesk bij storingen buiten kantooruren. “Standaard is onze eigen dienstverlening van hoge kwaliteit, doordat wij gebruik maken van de beste hardware die beschikbaar is.” Ook voor de particuliere afnemer biedt Weserve bovengenoemde diensten, onder de naam Multifiber.

www.weserve.nl