‘Tijdens de verbouwing blijft de winkel open’

Met een breed pakket aan expertises in huis, is Schilder Willems in staat om opdrachtgevers op uiteenlopende terreinen te bedienen. De Rijkevoortse familieonderneming denkt mee met opdrachtgevers. En dat kan ook op organisatorisch vlak zijn uitwerking hebben. ‘Tijdens de verbouwing blijft de winkel open’, luidt een gevleugelde uitspraak. En die mag je bij Schilder Willems letterlijk nemen. Dat weet onder meer Marco Mikkers, manager bedrijfsvoering van het Merletcollege.

“Willems is een enthousiast familiebedrijf, dat ons door derden werd aanbevolen”, zegt hij. “Na een goed gesprek besloten we in zee te gaan. Het eerste project was buitenschilderwerk en nadat dat tot een goed einde was gebracht, wisten we dat we een goede partij hadden voor komende projecten. Voor ons is het namelijk helder: per keer zijn het in de regel relatief kleine opdrachten waarvoor we snel een partij willen hebben. Natuurlijk wil je als opdrachtgever een scherp tarief en verlang je dat afspraken worden nagekomen. Maar er is méér: het is namelijk óók prettig als een schildersbedrijf fl exibel is, niet te beroerd is om af en toe zelf ergens ‘een kast te verschuiven’ en de boel telkens weer netjes achterlaat.”

Flexibel
Het woord ‘flexibel’ is gevallen. “Dat mag je in ons geval zeer belangrijk noemen. Het heeft namelijk niet zo veel zin om opdrachten in vakanties uit te laten voeren, daar bedrijven zelf dan ook vaak krap in hun personeel zitten of helemaal met vakantie zijn. Dus wordt er bij ons gewerkt terwijl de school open is. Dat vraagt om goede planning vooraf. Dat is allereerst een verdienste van onze roostermaker, die bekijkt of en wanneer bepaalde lokalen tijdelijk ‘uitgemonsterd’ kunnen worden. Voor zowel Schilder Willems als onze school heeft het werken tijdens schooltijd het voordeel dat we direct kunnen terugkoppelen.”

Ook Marijke Willems, die met broer Piet als tweede generatie aan het roer staat van het Rijkevoortse bedrijf, benadrukt het belang van het door kunnen gaan van werk en studie tijdens schilderwerkzaamheden. Schilder Willems werkt op dit moment en de afgelopen maanden onder andere bij scholengemeenschap Peelraam, het Elzendaal College in Gennep en in Boxmeer, en de Osse basisscholen De Blinkerd en Martinus van Beek. Voor het Merletcollege, dat locaties telt in Cuijk, Mill, Grave en op het AZC in Velp, werken de Rijkevoortse schilders nu op de Graafse vestiging, waar het karwei tegen deze tijd geklaard zal zijn.

‘Geslaagde operatie’
Marco Mikkers: “Vóór de zomer is de buitenzijde onder handen genomen, momenteel wordt het laatste binnenwerk gedaan. Het gebouw, uit 1999, heeft een industriële look. Daarin zit het nodige ongeschilderde beton en daaraan wilden we een nieuwe uitstraling geven. Bovendien was de entree minder uitnodigend. Uiteindelijk vond ik dat we daar een overkoepelende visie op los moesten laten, met onder meer kleurstellingen. Die heeft Marijke Willems voor ons ontwikkeld, nog eens bewijzend dat men een allround schildersbedrijf is, met veel disciplines in huis die in het verlengde van schilderen liggen.”

De manager bedrijfsvoering spreekt van een geslaagde operatie. “Elke ochtend was de school al weer netjes schoon van de dag ervóór. Ook dat was een nieuwe gewaarwording voor ons. Op die manier is er een vertrouwensband ontstaan. Daarmee kunnen we weer nieuwe opdrachten in.”

www.schilderwillems.nl