Voorwoord Maarten Jilisen – Glasvezel: een vestigingsvoorwaarde

“Ieder pand in het Land van Cuijk wordt de komende jaren voorzien van een glasvezelaansluiting. Een snelle en stabiele internetverbinding is tegenwoordig van levensbelang voor de meeste bedrijven. Waar voorheen bedrijven enkel voor hun e-mailverkeer een eenvoudige verbinding in huis hadden, verloopt tegenwoordig regelmatig de complete bedrijfsvoering via cloud computing en/of verloopt de communicatie via teleconferentie of videobeelden. Daarvoor is veel bandbreedte nodig en een bedrijfszeker netwerk. Glasvezel levert dat.

Dit betekent ook dat een dergelijke internetverbinding in de top van de vestigingsvoorwaarden staat bij alle bedrijven. Niet alleen voor hun huidige bedrijfsvoering, maar zeker wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe locatie of aan uitbreiding toe zijn. En dat is weer goed voor de ontwikkeling van onze bedrijfsterreinen en onze economische groei.

Ik ben daarom ook bijzonder trots dat al het werk van de vrijwilligers van coöperatie LVCNET daadwerkelijk heeft geresulteerd in dit netwerk aangelegd door Efiber. Tevens een mooi resultaat van de gezamenlijke inspanning van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. En voor Nederlandse begrippen een enorm groot en uniek project waar menige gemeente jaloers op zal zijn.

Met de aanleg van dit supersnelle netwerk kunnen onze inwoners en bedrijven voortaan elke gewenste digitale toepassing via internet in gebruik nemen, want aan snelheid geen gebrek. Tel daarbij de stabiliteit, de bijna oneindige uitbreidbaarheid, de duurzaamheid en levensduur en de conclusie is gerechtvaardigd dat hiermee een zeer belangrijke vestigingsvoorwaarde voor met name bedrijven, maar ook voor onze inwoners ingevuld is.”

Maarten Jilisen
Wethouder Economie, gemeente Cuijk
Voorzitter stuurgroep Breedband Land van Cuijk

Verschenen in de glasvezel-special van InZaken