‘Veiligheid vergroten kan nooit saai zijn’

Als werkgever dien je je bedrijfshulpverlening (BHV) in orde te hebben. Dat is geen nieuws, maar hoe regel je zoiets? City Resort Mill biedt cursussen aan volgens het keurmerk NIBHV en de Arbo-wetgeving. Erkend en tegen een betaalbare prijs. Door heel Nederland en ook in-company. “Saai? Nee, veiligheid vergroten kan nooit saai zijn. Veiligheid van werknemers, maar ook bezoekers van een bedrijf. In geval van nood wil
immers iedereen geholpen worden.”

Thomas Vloet, locatiemanager City Resort Mill: “Vanuit de Fitlandorganisatie zijn we doorgegroeid naar 1700 medewerkers. Logisch dat BHV voor ons een terugkerend fenomeen is. We hebben er een eigen BHV-opleidingsinstituut voor opgezet. Daarmee bieden we BHV-cursussen aan door heel het land, ook in-company.” De vraag naar die laatste mogelijkheid groeit, weet ook Wendy Thijssen, hoofd BHV-planning bij City Resort Mill: “Steeds meer bedrijven willen in hun eigen omgeving kunnen trainen, onder meer vanwege specifi eke situaties die alleen in het eigen bedrijf voorkomen. Wij bieden die mogelijkheid, maar daarnaast is onze locatie natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor (herhalings)cursussen. In onze loods buiten kunnen we allerlei situaties simuleren. In de openlucht kunnen we onder andere een autobrand nabootsen.”

Voorbereid zijn
Jos Rooijmans is als zelfstandig instructeur bij City Resort Mill betrokken. “Bewuste afwisseling is zo gek nog niet. Dus het ene jaar in-company, het ander jaar weer hier. Bedrijven en instellingen kunnen ook aangeven of er in hun organisatie nog pijnpunten zijn of situaties waar men graag op zou willen oefenen, simpelweg omdat deze zich in het bedrijf voor (kunnen) doen. Het is heel goed om daar op voorbereid te zijn. Vaak verwijst de eigen risico-inventarisatie ook naar bepaalde situaties.”

Johan van Hal, vanuit City Resort Mill als hulpinstructeur actief: “BHV móet, dus maken we het graag zo aantrekkelijk mogelijk. We komen elk jaar met nieuwe onderdelen in de cursus, om het materiaal afwisselend te houden. Cursussen kunnen een hele dag beslaan, maar ook dagdelen, zeker bij herhalingscursussen. Je kunt ook clusteren, dus op verzoek samen met een ander bedrijf tegelijk aan één cursus deelnemen. Bij kleinere ondernemingen kan dat zelfs zeer gewenst zijn.”

Formidabele dekking
Thomas Vloet: “En met 46 Fitland-locaties en vijf City Resorts verspreid door het hele land hebben we een formidabele dekking. We bedienen dan ook heel Nederland. En een cursus kan natuurlijk óók gecombineerd worden met bijvoorbeeld teambuilding of een van onze vele andere activiteiten die we hier in huis hebben. Zelfs een combinatie met overnachting is mogelijk. In overleg kunnen cursussen tot slot ook nog in de avonduren of op zaterdagen gevolgd worden. Handig voor bedrijven die doordeweeks de deur niet op slot willen doen. In overleg kan bij ons nagenoeg alles.”

Overigens biedt City Resort Mill niet alleen BHV-cursussen aan. Bedrijven en instellingen kunnen er onder meer ook terecht voor opleidingen in reanimatie en AED, EHBO-cursussen, de basiscursus Heftruck en voor VCA.

www.bhv-veiligheid.nl