Inspyrium krijgt catering van – letterlijk – eigen bodem
Met het eigen cateringlabel Inspyrium Flavours geeft Inspyrium een nieuwe dimensie aan inspirerende en groene groei die de eventlocatie sinds tien jaar kenmerkt. De start, afgelopen voorjaar, wordt intussen verpersoonlijkt in de moestuin, die het hart vormt van de nieuwe aanpak. Inspyrium kookt letterlijk van eigen bodem. “Bij Inspyrium willen we groen in de breedste zin van het woord vertalen. De smaak van de tuin komt terug op het bord”, aldus Aik Ducaat, een van de drijvende krachten achter de locatie.
Stond maart nog in het teken van de opstart van het nieuwe cateringlabel en de spanning rondom de eerste producties, inmiddels is Inspyrium Flavours echt los. Aik Ducaat: “We wilden nóg meer doen om de groenbeleving hier op locatie te versterken. Dat betekende dat we onze visie ook in de catering wilden doorvoeren. Dus niet langer eten van een derde partij serveren, maar de catering intern organiseren. Uitdagend, want dit doe je niet even ‘erbij.’ Maar het past bij hoe wij pionieren, uitdagingen niet uit de weg gaand.”
Pure smaken
De moestuin vormt het hart van die nieuwe aanpak bij Inspyrium Flavours. Er wordt geëxperimenteerd met bladgroenten, kruiden en cressen, elk met hun eigen unieke smaak, uiterlijk en toepassingen. Volgens Aik Ducaat ontdekt men gaande- weg wat werkt en waar behoefte aan is. Daarvoor schakelt men ook chefs uit de regio in. De tuin zelf ontwikkelt zich intussen razendsnel. Dankzij het prachtige weer schoten de gewassen uit de grond. Inspyrium Flavours kookt van eigen bodem, maakt soepen van de overschotten en is druk in de weer met een eigen olijfolie. Pure smaken uit de tuin kunnen zo straks ook aan gasten voor thuis meegegeven worden.
Gekkigheid en creativiteit
Aik Ducaat typeert Inspyrium als ‘een ontzettend leuke plek met een gezonde dosis gekkigheid, veel creativiteit en echte kwaliteit.’ Dat is ook terug te zien in de inmiddels bekende daktuin, die ook dienst doet als showtuin voor de kwekerij, en die verder voor talloze doelen inzetbaar is. “En dan hebben we ook nog tijd gevonden om een oud en vervallen schuurtje om te toveren tot inspiratieruimte, waar je in alle rust tot de wildste ideeën kan komen.” Ideaal voor een vergadering of wie weet, livecooking. Even opladen? Waai uit tussen de bomen of pluk een smaakmaker uit de tuin voor een energieboost. Inspyrium wil de moestuin doorontwikkelen tot een ecosysteem waarvan ook restaurants, livecooking, workshops en events deel uitmaken. Aik Ducaat: “Ook dit is weer pionieren. Misschien komt hier ooit nog ons eigen sterrenrestaurant met groenten en fruit onze eigen tuin. “Ook de evenementenkalender van Inspyrium blijft intussen goed gevuld. “Het laat zien dat bedrijven en organisaties graag van de gebaande paden afstappen en een event een groene beleving mee willen geven.”




