februari 7, 2023
‘Wilt u brood bij uw voorgerecht?’ ‘En lust u nog wat extra aardappelgarnituur?’ Het lijken standaardvragen die de gastheren en -dames stellen aan restaurantbezoekers bij het Koning Willem 1 College in Cuijk. Maar niets is minder waar. De onderwijsinstelling met verschillende horecagerelateerde opleidingen doet mee aan de Horeca Food Waste Challenge, een initiatief van Rabobank en RNOB. Het doel? Voedselverspilling tegengaan. ‘We proberen zowel bij de inkoop, als tijdens de bereiding en het uitserveren voedselverspilling tegen te gaan. En daar gaan we ver in.’ Aan het woord is Stefan Hoeijmakers. Hij is vakdocent aan het Koning Willem 1 College. Samen met zijn studenten neemt hij deel aan de challenge, net als tientallen horecagelegenheden in de regio Oost-Brabant. ‘We proberen op verschillende manieren winst te behalen. Door bewuster in te kopen bijvoorbeeld, maar ook door bij de bereiding beter na te denken. Neem groenten en vlees: in principe kun je alles […]









