juni 27, 2025
Schoolvoorbeeld van praktijkgericht en ondernemend onderwijs De weergoden maakten het keer op keer spannend: houdt de tiende editie van de FoodTour Cuijk het droog? Maar studenten van het Koning Willem I College, horecaondernemers en publiek konden op die laatste zondag in mei, tegen vijven, opgelucht adem halen. Ook de jubileum aflevering kon als geslaagd in de boeken. Al was zij dat eigenlijk bij voorbaat al: “Een mooiere hybride leeromgeving, praktijkgericht, inter disciplinair maar vooral ook ondernemend kunnen wij niet bedenken”, aldus projectleider Rolf Asbroek. Van onderwijs naar evenement. Voor de tiende keer organiseerden studenten van het Koning Willem I College Land van Cuijk als afstudeerproject een food & hospitality-evenement: de KW1C Food- Tour Cuijk. Deelnemers konden genieten van een van de vier verschillende culinaire wandelingen door Cuijk, waarbij op elke route tien gerechtjes werden geserveerd. De studenten werkten voor hun afstudeer- opdracht samen met 36 plaatselijke (cen- trum)ondernemers uit […]








