december 19, 2019

Ondernemers in topvorm brengen

Bol Adviseurs www.boladviseurs.nl/topondernemers Bol Adviseurs ondersteunt klanten bij alle facetten van het ondernemerschap. Daarmee ziet Bol zichzelf als ‘ondernemers-adviesbureau’. De professionals van Bol helpen ondernemers om het beste in hun bedrijf, in hun medewerkers en in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast ondersteunen zij klanten bij grensoverschrijdend ondernemerschap en optimaliseren zij zaken op het snijvlak van zakelijk en privé. Robèrt Meijer is managing director Corporate Finance bij Bol Adviseurs. Vanuit de Boxmeerse vestiging bestaat succes voor hem uit de som van prestatie en plezier. Zijn eigen prestaties houden voornamelijk verband met strategische oriëntatie, complexe financieringsvraagstukken en begeleiding van aan- en verkooptrajecten van mkb-ondernemingen. Als een van de zeven partners van Bol ziet hij dat de toenemende adviserende rol de organisatie nog steviger op de kaart heeft gezet: de afgelopen vier jaar groeide men van 150 naar 190 medewerkers. Overname is volgens Robèrt Meijer geen doel op zich. “Soms willen ondernemers hun bedrijf verkopen […]
december 19, 2019

Inzetten op zonnepanelen en led-verlichting

Megens Elektrotechniek www.megensbv.nl Het midden- en kleinbedrijf moet geholpen worden met de omslag naar duurzame energie. De vier regeringspartijen willen dat ook de bakker en de fietsenmaker makkelijker subsidies kunnen aanvragen uit een pot geld die al is gereserveerd voor ‘duurzame energie’. Tom Wienhofen, algemeen directeur van Megens Elektrotechniek, juicht het initiatief toe. “Zonnepanelen zorgen voor duurzame energie-opwekking, en ook bij het gebruik van ledverlichting is het milieu gebaat.” De Tweede Kamer behandelde onlangs een amendement om het budget van de ISDE-subsidie met honderd miljoen euro te verruimen om naast zonnewarmte ook zonnepanelen bij het mkb te subsidiëren. De indieners, de vier regeringspartijen, vinden dat het mkb met de huidige groene subsidies te vaak tussen wal en schip valt. Investeringssubsidie Het amendement moet zorgen voor de honderd miljoen euro extra budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in de jaren 2020-2022. Daarbij moet komend kalenderjaar veertig miljoen euro extra worden vrijgemaakt en […]
december 18, 2019

Met de nieuwste technologieën wordt het leven een stuk aangenamer!

Grafipoint www.grafipointboxmeer.nl Ook in de wereld van drukwerk en signing staan de ontwikkelingen niet stil. Grafipoint is een grafisch bedrijf dat het totale pakket levert: van het visitekaartje tot aan de complete huisstijl en van het beletteren van het wagenpark tot het verzorgen van de gevelreclame. Voor 2020 zet de trend door waarbij sfeer in werkruimtes centraal staat. Door de jarenlange ervaring en diversiteit aan producten weet Grafipoint ook goed te adviseren. Het bedrijf beschikt zelf over de juiste apparatuur om kwaliteitsproducten te vervaardigen. Een van de disciplines die Grafipoint van huis uit bijzonder beheerst, is het print- en drukwerk. “Daarvoor hebben we geïnvesteerd in een nieuwe machine. Deze evenaart de echte drukpers”, aldus Patrick Beerkens. “De klant is bij ons het middelpunt, ons grafisch advies is daar op afgestemd. Klanten hechten waarde aan het feit dat zij bij ons één aanspreekpunt vinden, en voor onszelf blijft het wezenlijk dat […]
december 18, 2019

Zakelijke lunch onder de Millse kerktoren

Brasserie d’n Buurman www.buurmanmill.nl De komst van Brasserie d’n Buurman heeft voor een ware opleving van de horeca gezorgd in het Millse winkelhart. De transformatie van de voormalige Blokker-winkel tot lunchroom ging gemaakt met een fraaie doorsteek van het pand, van Stationsstraat naar de Markt. Met openingstijden die gerelateerd zijn aan de winkelopenstelling, is d’n Buurman ook een ideale locatie voor bijvoorbeeld de zakelijke lunch. Zowel via de Stationsstraat als de Markt kun je de lunchroom betreden. En ook in de zijgevel is een toegang, waar bij mooi weer terras gehouden kan worden, bijna onder de kerktoren. Aan de zijde van de Markt is de blinde gevel verdwenen, om ruimte te maken voor veel glas. Het gezicht van het pand verschoof daardoor 180 graden, naar de Markt. Het postadres blijft Stationsstraat 1, dat wel, maar verder is alles anders geworden! Belangstelling gewekt Ondernemer Jan-Bart Nielen is eigenaar van het voormalige […]
december 18, 2019

Ook 2020 wordt een mooi jaar

Laarakkers www.laarakkers.nl “We zitten in een positieve flow, onze orderportefeuille in het reguliere sloopwerk staat op recordhoogte, en daarin zijn de toekomstige resultaten van drie nieuwe samenwerkingsverbanden nog niet eens opgenomen. Bij dit alles weten we ook nog eens aan goede vakmensen te komen, dus dat laatste zegt – in deze markt – ook nog eens iets over ons sociale gezicht als werkgever. Ook 2020 wordt een mooi jaar.” Aan het woord is Wiljan Laarakkers, samen met broer Marcel directeur en mede-eigenaar van slooponderneming Laarakkers. Slopen, op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig. Laarakkers weet, met meer dan zeshonderd projecten per jaar, dat slopen tegenwoordig echter een specialistisch vak is. Maar slopen is niet alleen de kracht van Laarakkers. Met de andere specialismen asbestverwijdering, grondwerk, bodemsanering en recycling kan Laarakkers opdrachtgevers het totaalpakket aan ontzorging bieden. Van alle stoffen die vrijkomen tijdens een sloopwerk wordt maar liefst 98 procent hergebruikt. […]
december 18, 2019

Zakelijk vergaderen en dineren was nog nooit zó inspirerend

Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen| www.hotelcuijk.nl Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen heeft het zakelijk aanbod in vergaderen en dineren vergroot en uitdagender gemaakt. Het sluit aan bij de vraag in de markt, waarbij de zakelijke gast steeds opnieuw verrast wil worden. Met het nieuwe en uitgebreide live cooking restaurant wordt het heerlijk vergaderen bij Hotel Cuijk. Bij aankomst is de transformatie al zichtbaar: het restaurantgedeelte is vergroot en het terras is naar ‘buiten’ gekomen. Maar de grootste verandering is binnen te vinden. Het buffet is vergroot waardoor een live cooking buffet mogelijk is. Van maandag tot en met vrijdag kunnen zakelijke gasten genieten van een uitgebreid ‘lunch live cooking buffet’. “À la carte eten kan uiteraard nog altijd, maar je kunt hier nu ook je lunch of menu zelf samenstellen”, aldus Santana Saddal, general manager operations. “Met live cooking wordt genieten van eten nóg meer bijzonder. Onze koks gaan diverse […]
december 17, 2019

Preventie blijft het toverwoord, ook in 2020

FysioHolland Boxmeer https://fysioholland.nl/fysiotherapie-boxmeer Werknemers moeten steeds langer doorwerken. Hoe houd je als werkgever je mensen gemotiveerd, maar vooral ook: gezond? In duurzaam ondernemerschap past preventie, ter voorkoming van klachten die gerelateerd zijn aan de werkplek. Zo is de statische belasting achter een computer dermate hoog dat zitten ook wel het ‘nieuwe roken’ wordt genoemd. FysioHolland Boxmeer doet er wat aan. FysioHolland Boxmeer? Inderdaad, sinds 1 maart is Advies- en BewegingsCentrum Maassen aangesloten bij FysioHolland. Dat geldt voor de twee praktijken: in Boxmeer en in Afferden. En sinds die tijd draagt het advies- en bewegingscentrum de namen FysioHolland Boxmeer en Fysiotherapie Afferden. De aansluiting van de praktijken bij FysioHolland zorgt voor beide partijen voor meer mogelijkheden binnen de fysiotherapie. Samen kunnen zij stappen zetten op het gebied van innovatie en het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening. Aandacht voor bedrijfsleven In 1982 startte Vincent Maassen Fysio­therapie Maassen (dat in de […]
december 17, 2019

Naast beleving is een eerlijk product nu de trend

Van Vonderen Catering www.vanvonderencatering.nl Van Vonderen Catering draait al weer heel wat jaren mee in het circuit. René en Angelique van Vonderen hebben in de periode de nodige trends en ontwikkelingen voorbij zien komen. “Waar de afgelopen jaren sterk werd ingezet op beleving, willen klanten en hun gasten nu vooral een eerlijk product. Ze willen weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Om die reden zijn ook streekgerechten erg populair. Wij gaan nu ook streekbuffetten opzetten, zoals we dat eerder al met onze barbecues gedaan hebben. Met onder andere rundvlees van de Lamperse Hei.” Ook in de catering blijven inzichten vernieuwen. Vooral ingegeven door het feit dat de klant voortdurend op een andere manier vermaakt wil worden. “Het mag je gasten aan niets ontbreken. Wij weten hoe smaak, sfeer, kwaliteit en service bijdragen aan een feest dat nog lang herinnerd zal worden. Het Bourgondische karakter dat wij in […]
december 16, 2019

Varkensboeren lanceren ‘Goeie Worst’

Vijf varkensboeren uit de streek hebben een speciale worst ontwikkeld. Zij voeren hun varkens met reststromen uit de voedingsindustrie. De dieren vinden het heerlijk, het is goed voor hun darmflora en het levert een veel lagere CO2-footprint op dan van varkens die normaal voer krijgen. Daarnaast voegt de slager oesterzwamvoetjes of kidneybonen toe, wat de worst nóg lekkerder maakt en zorgt voor een nog lagere CO2-footprint. Begin november werden de worsten gelanceerd bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon en bij Jumbo Bosmans in Cuijk. In de praktijk bestaat een groot deel van het dieet uit reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Denk aan voorgebakken friet die te klein is voor de kritische consument, biergist uit de bierproductie, brood dat al een dag in de supermarkt heeft gelegen of koekjes en gebak die op het eerste oog niet voldoen aan de eisen, maar nog prima eetbaar zijn. De vijf varkensboeren noemen zichzelf […]